» Кулинарен конкурс: Дон ЗаВито! |
KARTOFF |
2007-08-21 08:27 |
Всеки желаещ може да публикува своя любима кулинарна рецепта.
ето я и моята
Подлучена пуйка в гъши сос
1. Хващате някоя достатъчно угоена пуйка и с премерен удар с чук я размазвате 2. Следва оскубване, разфасоване и обезкостяване 3. Мятате я в тенджера и добавяте гъшия сос, 1 кг. ситно нарязани картофи, 10 скилитки чесън(може да замените с половин литър чеснов сос), 5 яйца, 2 домата, 1 банан, малко ким, черен пипер, няколко люти чушки, сминдух, виетнамски кориандър, мононатриев глутамат(спокойно няма да умрете от това) и завършвате подправянето с девесил и топки от току що скопен бик, заедно с цялото им съдържание 4. Набутвате всичко в блендър, ако течността в топките не е достатъчно ще се наложи да замените с нещо подходящо. 5. Така получената смес поднасяте на любими тъщи и свекърви
Бон Апети |
» хм кво стана |
KARTOFF |
2007-08-21 17:29 |
май ас ште трябва да спичеля титлата Главен готвач на форума, тук е мястото да благодаря на всички които ме поткрепяха през всичките ми години в кухнята. Факта че нито един не се усмели да се исправи срещу моят гений доказва исключителния ми професионализам и готварски ниух! Благодаря за поткрепата и вярата в възможностите ми. Амин! опа тва не е за тук |
» Рецепта. |
nefertiti2 |
2007-08-21 19:22 |
Включваме котлонче,върху него слагаме тигана си. В тиганчето сипваме около половин бутилка олио. Вземаме две яйца.Навеждаме се над тиганчето и счупваме двете яйца в слепоочията си така,че те да паднат в нагорещената мазнина със сила и плясък,които да предизвикат буен фонтан.Предварително подготвената мокра хавлиена кърпа лепваме на лицето си и изчакваме да утихне офанзивата. След около месец мъки и болки,без зрение,приковани в креват,с надежди и без тях,проглеждайки отново, разбираме че сме жабки протегнали мършави бутчета за поне една подковка,пък била тя и от станьолче за шоколад. |
» Хм... |
gera_bera |
2007-08-22 12:18 |
Чудя се Насе как е проспал тая тема и не е "публикувал" любимата си рецепта -боб с уриз-дъ го ева... |
» Шоколадов мус |
milledi |
2007-08-22 13:18 |
Този десерт е афродизиак в най-висша степен, задължителен е както за всеки добър ресторант, така и при специална покана за любов. Съществува в много разновидности, тук ви предлагам най-простата рецепта. Ако не се получи, мълчете си, преструвайте се, че е станал точно такъв, какъвто сте го очаквали, и го сервирайте в чаши. В случай, че дори така не придобие приличен вид, използвайте го за СЛАСТНИ МАСАЖИ....... Продукти: 170г натурален шоколад 3 супени лъжици силно кафе 2 яйца с разбити отделно жълтъци и белтъци 1/2 чаена чаша гъста сметана 1 супена лъжица портокалов ликьор няколко капки ванилия Приготовление: Разтопете шоколада в кафето на бавен огън. Добавете жълтъците, разбъркайте и варете 2 минути. Дръпнете от огъня, охладете и прибавете белтъците на сняг, сметаната, ванилията и ликьора. Замразете в чаши, украсени по ваш вкус. на останалото се насладете сами….......
|
» Гери |
nasko_viP |
2007-08-22 13:19 |
бе тае рецептъ не се казва да гу ева,сал балканъ пази свойте тайни хъхъхъ :)) |
» * |
nefertiti2 |
2007-08-22 13:55 |
Една рецепта,която се приготвя около 19 часа,иначе те обсебва и ще се наложи да я изпълняваш целия ден.
Голяма висока чаша,наливаме 100,200гр.водка, черен пипер,сол,и довърха доматен сок. Разбъркваме със стрък целина и я консумираме на голями глътки. Да ви е сладко!!!! |
» нефертити |
nasko_viP |
2007-08-22 13:57 |
това да не е напитка за изтрезняване ,след напиване с акциз :))) |
» Насе |
nefertiti2 |
2007-08-22 14:18 |
Апцелютно да! |
» нефертити |
nasko_viP |
2007-08-22 14:23 |
мче,много уабва рецепта,ше треба да си е запиша ,ако закъсам някаде :)) |
» Sex on the beach |
PLD |
2007-08-22 15:40 |
'Сексът на плажа' е любима дестинация на всички туристи в Карибите. Но някои го предпочитат горещо, други с лед.
30 мл водка 'Абсолют' 30 мл ликьор праскова 60 мл сок от червени боровинки 60мл сок от ананас
Съставките се смесват в шейкър с лед, разклаща се и се прецежда. Сервира се в старомодна чаша или тъмблър със сламка, по желание се гарнира с резенче праскова. |
» Cuba Libre |
PLD |
2007-08-22 15:44 |
Свободна Куба е несбъднатата мечта на политическите емигранти. Хавана клъб може да се замени с Бакарди, но американската кока кола няма алтернатива в дългото питие.
40 мл бял ром 15 капки лимонов сок кока кола за цвят половин резенче лайм Ромът се излива в лонгдринк чаша с лед, добавя се лимоновият сок и се допълва с колата. Разбърква се леко с барова лъжичка и се гарнира с лимон.
НАЗДРАВЕ:) |
» а сладко с дюли |
nasko_viP |
2007-08-22 15:46 |
знаете ли как се прави :)) |
» нов отговор |
KOTAK |
2007-08-22 15:48 |
Таратор натюр с ракия двойна преварка 53градуса
кисело мляко с вода 1:1 настъргвате една краставица една глава чесън стрък копър сол на вкус сервира се в халба 500гр
ракия 100% селско производство 53градуса сервира се в чашка 100гр
НАЗДРАВЕ |
» нзадраве МАЧОК |
nasko_viP |
2007-08-22 15:57 |
ся ке ви кажъ рецептътъ дирекну от балканъ за пушенъ шунка с червену вину :) ама ти ке треба да ме черпиш с твое таратор послем ,да вида сал дали го бива :)) |
» наско |
KOTAK |
2007-08-22 16:05 |
пффф Таратор мечта.....А за ракията думи нямам....То с думи немож я описа...Аз за съжаление вино отдавна не пия...Само бира и ракия/спешъл/ |
» Кекс :))) |
smileback |
2007-08-22 16:08 |
А ето и как се приготвя този кекс: Продукти: 4 весели очи 4 добре оформени крака 4 любящи ръце 2 стегнати купи мляко 2 ореха 1 смесителен съд с мъх по края 1 твърд банан Начин на приготовление: 1. Поглеждате във веселите очи. 2. Разтваряте добре оформените крака с любящите ръце. 3. Стискате и масажирате купите с мляко много нежно. 4. Нежно пъхате твърдия банан в смесителния съд и започвате да го движите навътре и навън, докато се получи хубава сметана. За най-добър резултат продължавайте да мачкате купите с мляко. 5. С повишаване на температурата пъхнете банана дълбоко в смесителния съд и го покрийте с орехите. Оставете го да покисне (за предпочитане НЕ през цялата нощ). 6. Кексът е готов, когато бананът омекне. Ако не омекне, повторете стъпки 3-5 или сменете смесителния съд. Забележки: 1. Ако сте в непозната кухня, измийте съдовете внимателно преди и след употреба. 2. Не облизвайте смесителния съд след употреба. 3. Ако кексът се надигне (бухне), бягайте надалече и си сменете телефонния номер. Успех на всички и приятно консумиране Никога не е късно да станеш кулинар!
|
» тоя кекс ми хареса |
nasko_viP |
2007-08-22 16:13 |
ще си взема парче от него хъхъх ,ама нека докат е още топъл че после ,ке умекне банана и ке префтаса хъхъ :))) |
» Смайлиииии,цуууууннн и гууууууннн:))) |
farmaki |
2007-08-22 16:17 |
Къде се загуби,липсваше ми...Меена и тя беше забягнала,ма се обади скоро...Идвай по-често!!! |
» :)))) |
smileback |
2007-08-22 16:26 |
Утре ша ви са тръсна с целия си блясък:)))) Имах много работа, и нямах време:))) |
» смайл |
nasko_viP |
2007-08-22 16:30 |
и да докараш некоя друга рецептъ за варени яйца хъхъх :)) |