Анкета

Коя е най-изненадващата двойка съквартиранти във VIP Brother 2?

Архив

Архив
Opet

» Форум Шоуто Кулинарен конкурс: Дон ЗаВито!

Нов Отговор
стр.:  1 2
тема автор дата
» Кулинарен конкурс: Дон ЗаВито! KARTOFF 2007-08-21 08:27
Всеки желаещ може да публикува своя любима кулинарна рецепта.

ето я и моята

Подлучена пуйка в гъши сос

1. Хващате някоя достатъчно угоена пуйка и с премерен удар с чук я размазвате
2. Следва оскубване, разфасоване и обезкостяване
3. Мятате я в тенджера и добавяте гъшия сос, 1 кг. ситно нарязани картофи, 10 скилитки чесън(може да замените с половин литър чеснов сос), 5 яйца, 2 домата, 1 банан, малко ким, черен пипер, няколко люти чушки, сминдух, виетнамски кориандър, мононатриев глутамат(спокойно няма да умрете от това) и завършвате подправянето с девесил и топки от току що скопен бик, заедно с цялото им съдържание
4. Набутвате всичко в блендър, ако течността в топките не е достатъчно ще се наложи да замените с нещо подходящо.
5. Така получената смес поднасяте на любими тъщи и свекърви

Бон Апети
» хм кво стана KARTOFF 2007-08-21 17:29
май ас ште трябва да спичеля титлата Главен готвач на форума, тук е мястото да благодаря на всички които ме поткрепяха през всичките ми години в кухнята.
Факта че нито един не се усмели да се исправи срещу моят гений доказва исключителния ми професионализам и готварски ниух! Благодаря за поткрепата и вярата в възможностите ми. Амин! опа тва не е за тук
» Рецепта. nefertiti2 2007-08-21 19:22
Включваме котлонче,върху него слагаме тигана си.
В тиганчето сипваме около половин бутилка олио.
Вземаме две яйца.Навеждаме се над тиганчето и счупваме
двете яйца в слепоочията си така,че те да паднат в
нагорещената мазнина със сила и плясък,които да предизвикат
буен фонтан.Предварително подготвената мокра хавлиена кърпа лепваме на лицето си и изчакваме
да утихне офанзивата.
След около месец мъки и болки,без зрение,приковани в креват,с надежди и без тях,проглеждайки отново,
разбираме че сме жабки протегнали мършави бутчета за
поне една подковка,пък била тя и от станьолче за шоколад.
» Хм... gera_bera 2007-08-22 12:18
Чудя се Насе как е проспал тая тема и не е "публикувал" любимата си рецепта -боб с уриз-дъ го ева...
» Шоколадов мус milledi 2007-08-22 13:18
Този десерт е афродизиак в най-висша степен, задължителен е както за всеки добър ресторант, така и при специална покана за любов. Съществува в много разновидности, тук ви предлагам най-простата рецепта. Ако не се получи, мълчете си, преструвайте се, че е станал точно такъв, какъвто сте го очаквали, и го сервирайте в чаши. В случай, че дори така не придобие приличен вид, използвайте го за СЛАСТНИ МАСАЖИ.......
Продукти:
170г натурален шоколад
3 супени лъжици силно кафе
2 яйца с разбити отделно жълтъци и белтъци
1/2 чаена чаша гъста сметана
1 супена лъжица портокалов ликьор
няколко капки ванилия
Приготовление:
Разтопете шоколада в кафето на бавен огън. Добавете жълтъците, разбъркайте и варете 2 минути. Дръпнете от огъня, охладете и прибавете белтъците на сняг, сметаната, ванилията и ликьора. Замразете в чаши, украсени по ваш вкус.
на останалото се насладете сами….......
» Гери nasko_viP 2007-08-22 13:19
бе тае рецептъ не се казва да гу ева,сал балканъ пази свойте тайни хъхъхъ :))
» * nefertiti2 2007-08-22 13:55
Една рецепта,която се приготвя около 19 часа,иначе те обсебва и ще се наложи да я изпълняваш целия ден.

Голяма висока чаша,наливаме 100,200гр.водка,
черен пипер,сол,и довърха доматен сок.
Разбъркваме със стрък целина и я консумираме на голями глътки.
Да ви е сладко!!!!
» нефертити nasko_viP 2007-08-22 13:57
това да не е напитка за изтрезняване ,след напиване с акциз :)))
» Насе nefertiti2 2007-08-22 14:18
Апцелютно да!
» нефертити nasko_viP 2007-08-22 14:23
мче,много уабва рецепта,ше треба да си е запиша ,ако закъсам някаде :))
» Sex on the beach PLD 2007-08-22 15:40
'Сексът на плажа' е любима дестинация на всички туристи в Карибите. Но някои го предпочитат горещо, други с лед.

30 мл водка 'Абсолют'
30 мл ликьор праскова
60 мл сок от червени боровинки
60мл сок от ананас

Съставките се смесват в шейкър с лед, разклаща се и се прецежда. Сервира се в старомодна чаша или тъмблър със сламка, по желание се гарнира с резенче праскова.
» Cuba Libre PLD 2007-08-22 15:44
Свободна Куба е несбъднатата мечта на политическите емигранти. Хавана клъб може да се замени с Бакарди, но американската кока кола няма алтернатива в дългото питие.

40 мл бял ром
15 капки лимонов сок
кока кола за цвят
половин резенче лайм
Ромът се излива в лонгдринк чаша с лед, добавя се лимоновият сок и се допълва с колата. Разбърква се леко с барова лъжичка и се гарнира с лимон.

НАЗДРАВЕ:)
» а сладко с дюли nasko_viP 2007-08-22 15:46
знаете ли как се прави :))
» нов отговор KOTAK 2007-08-22 15:48
Таратор натюр с ракия двойна преварка 53градуса

кисело мляко с вода 1:1
настъргвате една краставица
една глава чесън
стрък копър
сол на вкус
сервира се в халба 500гр

ракия 100% селско производство
53градуса
сервира се в чашка 100гр

НАЗДРАВЕ
» нзадраве МАЧОК nasko_viP 2007-08-22 15:57
ся ке ви кажъ рецептътъ дирекну от балканъ за пушенъ шунка с червену вину :) ама ти ке треба да ме черпиш с твое таратор послем ,да вида сал дали го бива :))
» наско KOTAK 2007-08-22 16:05
пффф Таратор мечта.....А за ракията думи нямам....То с думи немож я описа...Аз за съжаление вино отдавна не пия...Само бира и ракия/спешъл/
» Кекс :))) smileback 2007-08-22 16:08
А ето и как се приготвя този кекс:
Продукти:
4 весели очи
4 добре оформени крака
4 любящи ръце
2 стегнати купи мляко
2 ореха
1 смесителен съд с мъх по края
1 твърд банан
Начин на приготовление:
1. Поглеждате във веселите очи.
2. Разтваряте добре оформените крака с любящите ръце.
3. Стискате и масажирате купите с мляко много нежно.
4. Нежно пъхате твърдия банан в смесителния съд и започвате да го движите навътре и навън, докато се получи хубава сметана. За най-добър резултат продължавайте да мачкате купите с мляко.
5. С повишаване на температурата пъхнете банана дълбоко в смесителния съд и го покрийте с орехите. Оставете го да покисне (за предпочитане НЕ през цялата нощ).
6. Кексът е готов, когато бананът омекне. Ако не омекне, повторете стъпки 3-5 или сменете смесителния съд.
Забележки:
1. Ако сте в непозната кухня, измийте съдовете внимателно преди и след употреба.
2. Не облизвайте смесителния съд след употреба.
3. Ако кексът се надигне (бухне), бягайте надалече и си сменете телефонния номер.
Успех на всички и приятно консумиране
Никога не е късно да станеш кулинар!
» тоя кекс ми хареса nasko_viP 2007-08-22 16:13
ще си взема парче от него хъхъх ,ама нека докат е още топъл че после ,ке умекне банана и ке префтаса хъхъ :)))
» Смайлиииии,цуууууннн и гууууууннн:))) farmaki 2007-08-22 16:17
Къде се загуби,липсваше ми...Меена и тя беше забягнала,ма се обади скоро...Идвай по-често!!!
» :)))) smileback 2007-08-22 16:26
Утре ша ви са тръсна с целия си блясък:))))
Имах много работа, и нямах време:)))
» смайл nasko_viP 2007-08-22 16:30
и да докараш некоя друга рецептъ за варени яйца хъхъх :))
 
 
стр.:  1 2

Със съдействието на:

Спонсор

Медийни партньори

Радио Веселина
Радио Витоша
Радио Атлантик

Една продукция на

Една продукция на
 
web design: eDesign web design: www.edesign.bg

Copyright © 2007 www.bigbrother.bg.