Анкета

Коя е най-изненадващата двойка съквартиранти във VIP Brother 2?

Архив

Архив
Opet

» Форум Звездите Бърлогата на звяра

Нов Отговор
стр.:  1 2 3 4 5 6
тема автор дата
» Бърлогата на звяра el_tigre 2007-12-12 08:36
Тук е мястото където Тигър ще си ближе раните.
Влизането на външни лица с лоши намерения не е за препоръчване.
Тук ще си водя самотните монолози за света.
Тук ще се питам защо хората са толкова лоши?


» само минавам buba 2007-12-12 09:14
да те цункам и няма да преча :)
» Изключенията потвърждават правилото el_tigre 2007-12-12 09:18
Това, че Буба е добра, само потвърждава тезата ми, че хората са лоши.
» Тигрьонък , buba 2007-12-12 09:30
не говори така .Във всеки има и добри и лоши неща .Просто трябва да ги откриеш .
» Ой, ой,ой... gera_bera 2007-12-12 09:37
Какво черногледо тигърче:))
Тиги, ако позволиш един съвет: Разбира се, че има лоши хора, както и добри. От теб и настроението ти зависи с кои ще общуваш повече. Ако си негативно настроен-привличаш лошите и обратното...
О, забравих да ви цункам и двамата:)))
» Цункам ви и двете el_tigre 2007-12-12 09:42
И изпадам в дълбока медитация.
» Тиги, гепнах ти малко матрИЯл за медитацията: gera_bera 2007-12-12 09:48
Автор Ирина Кирякова
Днес много се говори за позитивното мислене - излизат книги, статии, предаванията дискутират темата, дори политиците се включват - "Трябва да гледаме положително на нещата," ...

Дали, обаче си даваме сметка какво означава да мислим положително?!

Замисляли ли сте се защо хората у нас приемат хепиенда като нещо забавно, прекрасно, но нереалистично! Ако приказката завършва щастливо, значи е неправдоподобна, художествена измислица. Виж, ако нещата приключат трагично и подтискащо (най-добре със Содом и Гомор), публиката ни ще нарече това реализъм, натурализъм... "Даа, такъв е животът!" ще чуете да казва някой, когато филмът има фатален край, когато героите са победени, а добрият за малко да надвие лошия, ама ней се. Ако, пък, се случи принцесата да дочака своя принц на бял кон, злодеят неочаквано да стане добър, героят да излезе победител от битката ще чуете: "Хубав филм, ама приказка, измислица! Де да беше и в реалния живот така, ама не е!"

Че от кого зависи тоя живот, бре хора, кой изгражда действителността? И тук ще има поток от обяснения - политиците са лоши (че те не са ли хора като всички), световна конспирация (как пък не ни омръзна да мислим, че някой умира да си губи времето, за да ни вреди), Господ ни наказва (и той изглежда ще се окаже един зъл старец, който умира да раздава шамари), животът е несправедлив (той да не е самостоятелен субект)...

Със сигурност сте чували реплики от типа: "Спукана му е работата на ЕС щом ние влезем!", "България винаги застава на губещата страна!" и други в този дух.

Тук широко битува обреченост, самоподценяване, песимизъм и докато това е така, хепиендът ще продължи да изглежда като нещо нереалистично!

Не зная кое робство и коя система е накарало българите да се чувстват така нищожни, обречени, да бягат от отговорност и респективно от права и борба, защото само, който може да поема отговорност е способен да се бори и отстоява себе си. Вероятно историците имат отговор на този въпрос. Фактът, обаче си е факт! Хубаво е да търсим причините и отговорите (всъщност отговорността е точно това - даване на отговори, а не презумпция за виновност, както я разбират много хора), но е добре да мислим и напред - как още днес да завъртим колелото на съдбата в друга посока. Всъщност, позитивното мислене е мислене с акцент и вяра в добрата страна на нещата - чашата е на половина пълна, грешката е урок, а не доказателство за неспособност, тъмнината е необходима, за да видим светлината, доброто рано или късно побеждава...

Човек трудно може да постигне нещо, в което не вярва. Ако се огледаме ще открием колко съмнение и неувереност ни обгражда - молим се на Господ, но не вярваме, че съществува; избираме политици, но не вярваме, че ще ни управляват добре и само ги дебнем кога ще сбъркат, че да си докажем тезата; искаме децата ни да са успяващи, с добро самочувствие, а ги засипваме с критики, ограничения и обяснения за това колко трудности и капани ги очакват; склонни сме да споделим всичките си проблеми и да мрънкаме с часове, но не и да се похвалим с упехите си (сакън, да не ни завидят или урочасат)! Всичко това е олицетворение на безверието, което ни е просмукало отвсякъде. В психологията има нещо, което наричаме самоосъществяващо се пророчество - като се настроим на определени мисли и си ги въртим постоянно в главата, шансът да се превърнат в реалност е много голям (представете си, че вървите от точка А към точка Б и през цялото време си мислите как може да се спънете по пътя, постоянно се взирате в земята - нужно ли е да кажа, че най вероятно ще се спънете наистина, лошото е, че ще си кажете: "Знаех си!", вместо: "Сам си го направих").

Хората, постигнали големи успехи в живота си са вярвали в себе се и затова са успели, което не означава, че по пътя им не е имало трудности и препятствия, просто са приемали тези неща като проблеми, затруднения, предизвикателства, но не и като задънени улици.

За да се променят нещата е добре да се започне от корените, а не от короната, за да проникне светлина в един дом трябва да се дръпнат завесите, а не да се сърдим на облаците. В случая, корен е всеки един от нас. Не можем да изискваме държавата да се оправи и да процъфтява, ако не й създаваме почва за това. Когато някой е принуден постоянно да се защитава и пази, той няма как да се развие и просперира, защото цялата му енергия се изхабява в битки за оцеляване. Критиката е хубаво нещо, когато е градивна, добронамерена и нещо много важно - дозирана! Постоянната критика, обаче е разрушителна. Хайде сега се поставете на мястото на нашата държава, която е постоянно изложена на хули, нападки, заливана ежедневно с доза негативна енергия и кофи черна боя - колко бихте издържали?!

А какво ли ще се получи, ако окажем подкрепа - всеки един, милиони протегнати ръце, ако започнем да отправяме позитивни мисли към страната си (може пък да се превърнат в самоосъществяващи се пророчества), ако се усмихнем на този с когото се разминаваме на улицата, вместо да го блъснем, ако се зарадваме на запълнената дупка, вместо да направим анализ на асфалта и да протестираме, че не е първо качество, ако започнем да търсим добрата новина... Нещата, може би, зависят от нас повече, отколкото предполагаме. Народът е казал: "Помогни си сам, за да ти помогне и Господ!" Как си помагаме? С оплаквания, недоволство, съмнения?

Излъчваме купища негативна енергия в пространството, после тя ни се излива на главите, защото в природата нищо не се губи, след това отново започваме да мрънкаме и да подаваме ново количество негативизъм наоколо и така създаваме един безкраен, отрицателен, енергиен кръговрат. Да променим мислите си, значи да променим живота си! Една мъдрост гласи: Ако правите това, което винаги сте правили, ще ви се случва това, което винаги ви се е случвало! Промяната не е лесна работа (като психолог знам това прекрасно), но е единствената възможност да сменим посоката на пътуване!

Стратегията на Джон Кехоу е една достъпна и полезна карта, с помощта, на която да открием верните пътища и да овладеем кормилото на живота си. Опитайте!

Изводите ще направите след време, а за начало са ви необходими само вяра, мъничко търпение и....... усмивка! Приказките с щастлив край не са идеалистични измислици, а забравена митология! Спомнете си! Повярвайте! Осъществете го!

Успех и попътен вятър!

Ирина Кирякова


» хм buba 2007-12-12 11:17
дека отиде звяра ?
» при змея nasko_viP 2007-12-12 11:31
» Бубе kismis 2007-12-12 11:33
Сигурно при красавицата:))
» кис buba 2007-12-12 12:17
гледам ,гледам -няма го при мен :)))))
» Реших да qwertius 2007-12-13 13:20
разгледам бърлогата на звяра и какво виждам, едно заспало коте:)
» А,къде е mari_co_san 2007-12-13 15:19
звяра?:))
» Звярът е на северния полюс el_tigre 2008-01-03 11:42
Замръзнаха му топките и мустаците. Чака принцесата, която ще го целуне, за да развали магията на лошата Снежна цароца.
» Тиги цуун и Ч.Н.Г. gera_bera 2008-01-03 11:51
Но не съм принцесата. В къщнята има подарък за теб от Насо, много забавен:)))
» el_tigre 2008-01-15 12:43
Да си подремна, докато Танас не е забутал и тази къщичка.
» Я да бутнеме бърлогата нагоре, el_tigre 2008-01-21 10:46
че може да се наложи да се криеме от враговете, да го ева...
» Ето скрих се el_tigre 2008-01-24 08:16
» Тука мога да си говоря el_tigre 2008-01-25 14:13
Каквото си искам.
» :)))) gera_bera 2008-01-25 14:22
кой ти каза??????
» хахаха gera_bera 2008-01-25 14:53
Къде се скри бе Тиги? писи-писи, маци-маци:))))
 
 
стр.:  1 2 3 4 5 6

Със съдействието на:

Спонсор

Медийни партньори

Радио Веселина
Радио Витоша
Радио Атлантик

Една продукция на

Една продукция на
 
web design: eDesign web design: www.edesign.bg

Copyright © 2007 www.bigbrother.bg.