Биография Любопитно Интервю Снимки Новини Номинации
Биография
Казвам се Петя Павлова. Харесвам си името. Един от най-популярните сладкиши в Англия се казва „Raspberry Pavlova”. Прави се от малини, целувки и сладолед. Докато бях там, всеки път като си кажех името всички мислеха, че е псевдоним. Харесваха истинското ми име повече и така спрях да използвам Petty Paul. Дразня се, когато някои журналисти в България продължават да използват стария псевдоним – хора, не разбрахте ли, вече е 2007-ма, а аз си имам име и то е Петя!
Музиката е моят живот! Знам, това звучи тривиално, но през целия си живот съм се занимавала с музика и музикален бизнес. Композитор, артист и продуцент съм. Имам три издадени албума. Песни, композирани и изпълнени от мен са издавани в Англия, Испания, Италия и Америка. Пяла съм на Лондон Арена, както и в най-големите денс клубове в Англия - Equinox и Hippodrome, което си беше невероятно преживяване. Влюбих се в Лондон. А и мечтата ми беше да уча продуциране и музикален бизнес – знаех, че там беше мястото! Първоначално, за да се издържам и за да мога да плащам обучението си, пеех джаз в различни клубове, по-късно започнах работа и като актриса – снимала съм се в реклами на JD Sport и British Gas, партнирала съм на Томас Арана в сериала на BBC “Spooks” и на Ali G във филма му “Ali G In Da House”.Работила съм и в маркетинговите отдели на музикалното списание Billboard и на Universal Music International.
След като се дипломирах започнах да си задавам въпроса къде ми е мястото. Все повече хора от музикалните среди и от преподавателите ми ми казваха, че трябва да съм луда да не се върна в страната си, където музикалния бизнес не е това, което трябва да бъде, липсват специалисти, предстои развитие и преструктуриране на музикалния пазар и където бих била много по-полезна с образованието, опита и контактите си. Събрах куфарите за пореден път и през лятото на 2006 окончателно се върнах в България. Отбелязах завръщането си с издаването на един много личен албум. “Runaway” е на българския пазар от декември 2006. През Януари 2007-ма моята песен Dreamin, която композирах с американския DJ и продуцент Jorge Jaramillo беше включена в неговия албум за американския пазар.
В момента съм горд, управляващ директор на две музикални компании - едната се занимава с музикален publishing, а другата е рекърд лейбъл, чиято основна дейност е продуциране, мениджмънт и музикален маркетинг.
Рядко ще ме видите по светски партита. Предпочитам, когато имам свободно време, вместо да излизам, да си стоя в къщи и да се ровя в интернет и в MySpace, където имам лична страница. Имам и официален уебсайт www.petiaonline.com.
Моята цел е, не да съм на корица на списание „ЕВА”, а да съм на корица на списание „Менажер”. Искам да достигна с музиката си възможно най-голям брой хора по целия свят. Обичам живота си – с всичките му трудности и хубави моменти, обичам работата си и живея всеки ден 100%-ово. Вечер като си лягам в леглото, си лягам спокойна с прекрасната мисъл, че съм дала всичко от себе си за деня и че каквото е било във възможностите ми, съм го направила.
Ако радвам и вълнувам хората с креативността и музиката си, то това ще ме направи още по-щастлива.